вторник, 22 мая 2012 г.

Всеукраїнський Велодень у Полтаві

26 травня 2012 року більше ніж у тридцяти містах України відбудуться велопаради, що зберуть десятки тисяч велосипедистів у спільному велопробізі за взаємоповагу на дорогах. Центральні вулиці міст повністю або частково будуть перекриті для автотранспорту. Девіз учасників Велодня – «Ми нічого не просимо і не вимагаємо. Але з кожним роком нас стає все більше і більше. Тому ми просто хочемо сказати:
- МИ є рівноправними учасниками дорожнього руху,
- Велопарковки в громадських місцях – така ж данина поваги громадянам міста, як автомобільні стоянки чи пішохідні переходи
- Велосипед – екологічний вид транспорту і всім велосипедистам не байдуже до екології і не все одно, яким ми залишимо оточення своїм нащадкам!»
Учасники Велодня виступають за здоровий та активний спосіб життя, створення цивілізованих умов для пересування велосипедистів, заохочення екологічних альтернатив приватним автомобілям.
В Україні Велодень проходить з 2004 року. В Полтаві в цьому році він є ювілейним – проводиться вп’яте. І з 8 велосипедистів в 2008 році кількість учасників в 2011-му зросла до 300. Участь у Велодні брали мер міста, секретар міської ради та заступник губернатора Полтавщини. В 2012 році одним з організаторів Велодня в Полтаві виступає Полтавська міська рада. Це – знакова подія. Вона говорить про те, що міська влада демонструє свою готовність долучатися до розв’язання проблем, які підіймають велосипедисти.
Офіційна програма Велодня 2012 в Полтаві включає:
1 Дитячі велосипедні змагання. Місце проведення – Корпусний парк, о 10-00
2. Відкриття велосипедних парковок біля музейних закладів м. Полтави. Місце – Соборний майдан, музей-садиба Івана Котляревського, о 10-00
3. Офіційне відкриття Велодня. Місце – Корпусний парк, 11-30
4. Велопарад вулицями міста за маршрутом «кільцевого». Старт о 12-00 з Корпусного парку
5. Змагання з велоорієнтування. Місце – парк «Перемога», о 14-00
6. Велоквест «Скарби VelOnації». Місце – с. Вакуленці о 18-00.
Крім того в цей день відбудуться також велопробіг за маршрутом Полтава-Котельва, старт з Корпусного парку о 13-00 та дружній велопікнік на півострові біля дамби в с. Вакуленці, початок о 15-00
Акція не є політичною і є проявом доброї волі велосипедистів України. Кожен, хто взяв участь у Велодні може вважати себе його організатором.
Сайт Велодня у Полтаві: http://bikeday.poltava.ua
Технічну організацію Велодня 2012 в Полтаві здійснюють:
- Управління у спарвах сім’ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому;
- Відділ з питань туризму та культурної спадщини управління культури Полтавського МВК ;
- Полтавська міська громадська організація «Велосипедна спортивна асоціація «ВЕСПА»;
- Полтавська міська громадська організація «ВелоПолтава»;
- Полтавська обласна федерація спортивного орієнтування;
- Проект «МТВо Полтава»;
- Квест-група VelOn

Комментариев нет:

Отправить комментарий